Kapat
Haberler 2.059 views 0

Snapchat video kayıt gözlüğünü açıkladı!

Snapchat, kullanıcıların 10 saniyelik video deneyimi yaşayabilecekleri ilk donanım ürününü açıkladı.

Kullanıcılara 2016 yılının sonbaharında sunulması beklenen akıllı gözlük,130 dolardan baÅŸlayan fiyatlarla piyasaya sürülecek.

  snapchat-spectacles-2-930x495

 

Snapchat’in video kaydedici gözlüğü

Snapchat‘in “Spectacles” adındaki ilk donanım ürünü akıllı gözlüğü, kullanıcıların video odaklı görüntü deneyimlerine odaklanacak.

Kullanıcıların uygulama üzerindeki 10 saniyelik videoları kaydedebilecekleri gözlük, bir güneş gözlüğü tasarımına sahip olacak.

115 derecelik görüş açısı barındıran lense sahip olacak gözlük, insan gözüne benzer bir bakış açısı sunma hedefinde olacak. Uzmanlar; gözlüğüntwin-lens reflex(çift lens) kamera özelliğine sahip olabileceğini ekliyorlar.

Kullanıcılar, cihazın sol tarafında bulunacak bir düğme yardımıyla, izledikleri 10 saniyelik videoları kaydedebilecekler.

 

Gelecek haftalarda piyasaya sürülmesi beklenen Spectacles’in pil ömrü, ağırlığı, depolama çözümü ve diÄŸer temel özellikleri hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Kaynaklar ayrıca, Snapchat‘in adını “Snap” olarak deÄŸiÅŸtirebileceÄŸini iliÅŸkin bilgiler ortaya koyarken, CEO Evan Spiegel‘in konuyla ilgili açıklama yapmaması bu deÄŸiÅŸikliÄŸin ileri bir tarihte gerçekleÅŸebileceÄŸine iÅŸaret ediyor.

screen_shot_2016-09-23_at_82226_pm0

Snapchat CEO‘su Evan Spiegel’in söz konusu akıllı gözlüğü çıkarmasebebinin, kullanıcıların akıllı telefonlarından gerçekleÅŸtirdikleri geleneksel video deneyimlerine bir farklılık getirme tercihinden ileri geldiÄŸi Apple Insider‘daki haberde yer aldı.

Evan Spiegel, Spectacles ile ilgili yaptığı açıklamada; görüntü deneyimi yaÅŸamakla, o görüntüyü deneyimlemek arasında fark olduÄŸunu, cihazın ÅŸimdiye kadarki en gerçekçi video deneyimi sunma amacında olacağını ifade etti.

{admin}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.