Kapat
Teknoloji 675 views 0

Kablosuz İnternet Hızınızı Bu Kolay Yöntemle 10 Kattan Fazla Artırabilirsiniz

Eğer evinizde veya iş yerinizde kablosuz ağ bağlantılarını tercih ediyorsanız bu bağlantı türlerinde kablolu ağlara göre daha sık problemlerle karşılaşmanız muhtemel. Akıllı telefon ve tabletlerin günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası olması nedeniyle kablosuz ağları kullanmamız kaçınılmaz olmakta. Bu nedenle kablosuz ağlarımızda ortaya çıkan problemlerle baş etmeyi öğrenmemiz gerekiyor.

WiFi ağlarında en sık karşılaştığımız problemler internet hızı problemleri. Düşük dosya indirme hızı, tarayıcınızda sayfaların geç açılması bu internet hızı problemlerinden kaynaklanıyor olabilir. Bu tür problemler ortaya çıktığında genel olarak aklımıza internet servis sağlayıcımızdan kaynaklanan bir sorunla karşı karşıya olduğumuz fikri gelmekte. Bunun bir sonucu olarak internet servis sağlayıcımızın teknik servisine danışıyoruz. Fakat probleme çözüm üretilmesi mümkün olmayabiliyor; çünkü karşılaştığımız problem servis sağlayıcımızdan kaynaklanan bir problem olmayabiliyor. İşte bu nedenle evimizde veya iş yerimizde kullandığımız kablosuz ağımıza özel bir problem olup olmadığını tespit etmemiz ve çözümü kendimiz üretmemiz gerekmekte. Bu yazımızda da bu işi nasıl yapacağınızı ve internet hızı artırma işlemini nasıl yapabileceğinizi anlatacağız.

Kablosuz ağların çalışma mantığı belli bir kanal üzerinden ortama kablosuz sinyaller yayılması üzerine kurulu. Etrafta ne kadar çok kablosuz cihaz varsa ve aynı kanalı ne kadar çok kablosuz cihaz kullanıyorsa sinyallerin iletim kalitesi de o kadar düşüyor ve bu da internet hızınızın düşmesine, bağlantınızın kesilmesine neden oluyor. Neyse ki günümüzde modemlerde ve kablosuz dağıtıcılarda kullanıcılara farklı kablosuz kanallarından birini seçebilme imkanı veriliyor. Bu sayede doğru kanalı belirleyerek kablosuz internet hızlandırma mümkün oluyor. Peki hangi kanalın bağlantımız için en uygun kanal olduğu nasıl tespit edeceğiz? İşte bu iş için WiFi Analyzer adlı yazılımdan yararlanacağız. Bu aracı kullanarak doğru kanalı tespit edebilir ve modem ve kablosuz dağıtıcı ayarlarınızda gerekli değişiklikleri yaparak WiFi hızlandırmayı gerçekleştirebilirsiniz. WiFi Analyzer, Android cihazlarda, Windows 10 işletim sistemini kullanan bilgisayarlarda ve Windows 10 Mobile kullanan mobil cihazlarda kullanılabiliyor:

{admin}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.