Kapat
pfSense 229 views 7

pfSense Captive Portal

Bir otel yada cafeterya işlettiğinizi düşünelim. Müşterileriniz için kablosuz internet hizmeti vermeye başladınız. Fakat müşterileriniz biraz cinlik yapıyor. Sizin kablosuzun şifresini öğrenmiş, iş yerinizin yakınlarından sizin internetinize giriyor. Bunun için pfSense üzerindeki Captive portal hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Kullanıcı internete girmek istediği zaman tarayıcı sayfasında kullanıcı adı ve parola sorar. Bu parolayı siz tanımlarsınız. Kullanıcıya verirsiniz. Ayrıca kullanıcının bir günlük yada belli bir zaman sonra işletmenizi terk ettiğini varsayalım. Yani kişiye sadece bugünlük internet gerekiyor. Bugün sonunda kullanıcısının kapanmasını sağlayabilirsiniz.

Sözü fazla uzatmadan kurulumuna geçelim.

pfSense-Captive-Portal-Kurulum-01

Services > Captive Portal menüsünden sisteme giriyoruz.

pfSense-Captive-Portal-Kurulum-02

Enable Captive Portal ile servisi aktif ediyoruz.

Maximum concurrent connections ile maksimum bağlantı sayısını yazıyoruz. Burada boş bırakırsanız en fazla 16 bağlantı olacaktır. Buraya 0 (sıfır) giriyoruz.

Idle timeout ile eğer kullanıcı boşta kalırsa, yani herhangi bir internet aktivitesi yapmazsa bağlantı sonlandırılıyor. Tekrar bağlanmak isterse kullanıcı adı ve parola isteniyor.

Hard timeout ile kullanıcı istese de istemese de bu zaman dilimi sonunda bağlantısı sonlandırılıyor. Tekrar bağlanmak isterse kullanıcı adı ve parola isteniyor.

Logout popup window Enable Logout popup window ile kullanıcının bağlantısı sonlandırıldığı zaman ekrana çıkış penceresi çıkarılıyor.

Per-User bandwidth restriction ile indirme veya dosya gönderme için kullanıcılara limit konuluyor. Kişi indirme programları ile tüm interneti sömürmüyor. Diğer kullanıcıların internete girişini yavaşlatmıyor.

Authentication Local User Manager ile kullanıcıları interneti kullanmaları için pfSense üzerindeki kullanıcıyı yöneticisi kullanılıyor.

Page portal contents ve Authentication error page contents ile kullanıcıların giriş ve hatalı giriş ekranlarında istediğiniz bir içeriğin sayfada görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için ileriki yazılarımızda konunun ayrıntısını bulabileceksiniz.

Save ile ayarlarımızı kaydediyoruz.

1 2 3

{bahattin}

“pfSense Captive Portal” üzerine 7 yorum

  1. Nuri TIRAŞ dedi ki:

    Bahattin Arıcı arkadaşım anlatımlar için gerçekten çok teşekkürler.Benim Captive Portal hakkında iki sorum olacak.
    1. Tutulan loglar IP numarasına göre değilde, Captive Portal da verilen  kullanıcı adına göre tutulması mümkünmüdür.
    2. Ben öğrenciler derse girdiğinde mesala 2 ders saati için (80 dk) otomatik kullancı adı ve şifre üretmesini bunları print edip öğrenciye verip ders bitiminde bu hesapların bitmesini istiyorum bu mümkünmü.
    Şimdiden teşekkür ederim.
    İyi Çalışmalar

  2. ozanus dedi ki:

    Selamlar,
    Captive Portalda hesap oluştururken varsayılan olarak yalnızca tarih belirtebiliyorsunuz, olası bu ihtiyaç için bir kaç satır kod yazmıştık.
    pfSense sisteminize aşağıdaki şekilde patch geçerseniz saat, dakika ve saniye cinsinden hesap oluşturabilirsiniz. Süre bitiminde hesap otomotik olarak silinir.
    Şu komutla uygulayabilirsiniz;
    fetch http://cehturkiye.com/captivetimepatch.tar.gz;tar zxvf captivetimepatch.tar.gz -C /usr/local/captiveportal/

  3. adem bekmez dedi ki:

    makale için öncelikle tşkler lakin fetch http://cehturkiye.com/captivetimepatch.tar.gz link bozuk sanırım bu dosyayı mail olarak almam mümkünmü aceba tşkler şimdiden

  4. Selim Gunduz dedi ki:

    Merhabalar,
    Time patch dosyasi yeniden upload edilebilirmi acaba, rica etsem.

  5. levent dedi ki:

    MERHABA DOSYANIN LİNKİNİ ALABİRMİYİZ VE PFSENSE 2.0.1 VARSA

  6. Yildirim dedi ki:

    merhaba,

    Maximum concurrent connections: bu alana 0 yazdıktan sonra save dediğimde,

    ayarları kaydediyor,başka bir pencere ye tıkladığımda sonra tekrar captive portal

    penceresi baktığımda 0 yazdığım alan boş gözüküyor,normal midir?

    teşekkür ederim..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.