Kapat
Tema 6 views 0

WordPress Tema Yapısı 5c: Postmetadata

Bu bölümde temamıza tarih, kategori, yazar ve yorum gibi bilgileri de yerleştiriyoruz.

Önceki derslerimizde dikkat ettiyseniz kodları fazla detaylandırmadan anlatıyoruz. Her dersimizde fazla karışıklık olmadan yavaş yavaş işliyoruz.

Buraya kadar olan derslerimize göre index.php dosyamız aşağıdaki gibi bir şekil almış olmalı.

wordpress-tema-yapisi-05c-01

1. Adım

postmetadata dosyamızı açıyoruz. İçindekileri kopyalayıp <?php the_content(); ?> altına yapıştırıyoruz.

wordpress-tema-yapisi-05c-02

Yukarıdaki görüntü verdiğimiz postmetada dosyasının içeriği gibidir. Bunu yapıştırdığınızda yukarıdaki gibi bir görüntü olması gerekir.

Not: Biz hwturk olarak dosya üzerinde biraz düzenleme işlemi yaptık. Yukarıdaki görüntüden biraz daha düzenli olması gerekir.

wordpress-tema-yapisi-05c-03

Sayfayı kaydedip tarayıcınızı yenilediğiniz zaman yukarıdakine benzer gözükmeli.

Açıklamalar :

Sayfanızın Görünüm > Kaynak Kodları gösterdiğinizde yeni alanlarımızın <p class=”postmetadata”> ile </p> arasında olduğunu göreceksiniz. Yazı içeriğimizden bir alt satıra indirmek için kullandık. Böylece içeriğimizle bunlar karışmayacak. Ayrıca bunu standart bir <p> yerine class ismi vererek diğer yazı, başlık ve içerikten ayırdık.

<?php _e(’Kategori &#58;’); ?> Ekrana Kategori yazmak için kullandık. &#58 ise : (üst üst iki nokta) işareti için. Bu işareti bazen kodlamalarda ekranda gösteremeyebilirsiniz. Bu şekilde problemsiz gözükecektir. Kategori yazan yere siz istediğiniz yazıyı yazabilirsiniz. Kategori yazdırmanız şart değil.

<?php the_category(’, ‘); ?> Yazınızı bağladığınız tüm kategorileri gösterir. Kategorileri , (virgül) işareti ile ayırır.

<?php _e(’by’); ?>  tarafından yazmak için kullanılır. Örneğin “yazar Bahattin ARICI” gibi. Burada _e işareti bu kelime çevrilecek anlamında kullanılır. Eğer temanızı farklı dillerdeki wordpress kullanıcıları kullanmak isterse onların dillerine otomatik olarak çevrilecektir. Örneğin ingilizce’de by olarak geçip, Türkçe’de tarafından, yazar veya yapan olarak çevrildiği gibi. WordPress bu by kelimesini otomatik olarak yapan olarak değiştirecektir.

<?php the_author(); ?> Yazıyı yazan kişiyi gösterir.

<br /> Bir satır boşluk bırakır. Paragraf etiketi gibi boşluk bırakmaz.

<?php comments_popup_link(’No Comments &#187;’, ‘1 Comment &#187;’, ‘% Comments &#187;’); ?> Yazınızda yorum olup olmadığını gösterir. Eğer yorum Yoksa No Comments, tek yorum varsa 1 Comments, Birden fazla yorum için % işareti kullanılmıştır. &%187 ise çift ok göstermek için kullanılır. Bu açıklamaları siz türkçe yapabilirsiniz.

<?php edit_post_link(’Edit’, ‘ | ‘, ”); ?> Eğer yönetici olarak giriş yapmışsanız Yorum açıklamasının yanında Edit linki çıkacaktır. Siz bunu düzenle olarak değiştirebilirsiniz. &#124; ise | işareti içindir.

 

Kaynak : http://www.wpdesigner.com/2007/02/27/wp-theme-lesson-5c-postmetadata/

{bahattin}

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.